Enterprise Content Management

 

Data Centar Potpuna kontrola nad kreativnim neredom

 

Enterprise Content Management (ECM) pruža organizaciji platformu za smještaj nestrukturiranog sadržaja, upravljanje s njim te njegovu dostavu u željenom formatu do korisnika ili aplikacija. S tom tehnologijom, može se efikasno graditi poslovne aplikacije obogaćene sadržajem, lako koristiti već postojeći sadržaj i integrirati stotine servisa za upravljanje sa sadržajem s poslovnim aplikacijama.
ECM sustavi „razumiju“ cjelokupni životni ciklus sadržaja i u svakoj fazi primjenjuju odgovarajući stupanj kontrole i potpore korisnicima.

 

 

Content Management

 

To znači da je sadržaj upravljan tijekom stvaranja, dohvata i pohrane. ECM tehnologija osim toga primjenjuje posebna svojstva kao što su kontrola verzije, indeksiranje za pretraživanje, čišćenje sadržaja, klasificiranje i kontrola pristupa.
ECM omogućava smanjenje troškova, automatizaciju poslovnih procesa, otklanjanje uskih grla, jednostavno dijeljenje sadržaja, minimiziranje broja izgubljenih dokumenata i bolju kontrolu informacijskih rizika.


"Često razmišljamo koja je vrijednost tehnologije ali moram je izraziti u obliku poslovne vrijednosti. Za bankarsku organizaciju to znači brzo otvaranje računa – sati umjesto dana, bez trošenja na slanje uokolo dokumenata putem FedEx-a. To istinski eliminira naša vremenska ograničenja, lokacijska ograničenja i pomaže provođenju većih poslovnih poboljšanja.“

 

Tom Showalter, Managing Director of Image Services, JP Morgan Chase