Rješenja i usluge

Virtualizacija

Virtualizacija

 

Moderno poslovanje zahtjeva siguran, ali interoperabilan IT sustav. IT sustav mora biti u mogućnosti pratiti rastuće potrebe poslovanja i pri tome biti potpuno pouzdan. Sve veća složenost i zahtjevi poslovnih procesa stavljaju IT sustave pred sve veće izazove.

 

Virtualizacija je odgovor na sve veće potrebe poslovanja za IT resursima, jer omogućava njihovo maksimalno iskorištenje.

 

Osim boljeg iskorištenja resursa, virtualizacija donosi i benefite kao što su povećana pouzdanost i brzina informacijskog sustava, centralizirani neprekidni nadzor i upravljanje, bolju lakšu i bržu nadogradnju softwarea i pouzdaniji i lakši backup i povrat podataka.


U našoj ponudi su virtualizacisjki proizvodi vodećeg svijetskog proizvođača virtualizacijskog softwarea i alata VMwarea. A kao podlogu za virtualizaciju  nudimo proizvode nekih od najvažnijih svijetskih tvrtki u području serverske, storage i mrežne infrastrukture.


Koristeći iskustvo i stručno znanje naših djelatnika i vrhunsku tehnologiju i proizvode dokazane u industriji na svijetskoj razini možemo skrojiti virtualizacijsko rješenje koje će zadovoljiti sve potrebe poslovnih procesa naših klijenata.

 

Saznaj više

 

Sigurnost

Sigurnost

 

Sa ogromnim porastom broja osobnih računala i lakoćm pristupa Internetu te golemoj količini informacija i sadržaja, sigurnosti je poprimila potpuno novu dimenziju. S više od 600 milijuna online korisnia u bilo kojem trenutku, sigurnosne ugroze više nisu vezane zemljopisnim položajem.

Današnji cyber kriminalci mogu upadati u sustave, raditi štetu ili krasti osobne podatke iz udobnosti svoje kuće, a jedino što im je potrebno je veza na Internet.


Sve je širi spektar vrsta malwarea i načina njihovog maskiranja, osim toga metode koje cyber kriminalci koriste sve su sofisticiranije i fokusiranije na pojedinačne mete kao što su tvrtke ili čak važni pojedinci u tim tvrtkama.


Kako bi se uspješno nosili sa svim prijetnjama koje poslovanje i komunikacija preko Interneta nosi moramo posvetiti potrebnu pažnju odabiru kvalitetne i pouzdane zaštite koja pruža odgovor na sve trenutne sigurnosne ugroze, ali koja je također u stanju brzo odgovoriti na nove još neklasificirane prijetnje.

 

Sigurnosna rješenja u našoj ponudi su u stanju odgovoriti na sve sigurnosne izazove koji se postavljaju pred vaše poslovanje.

 

 

Saznaj više

 

Storage

Storage

 

Nudimo storage sustave najboljih svjetskih proizvođača koji su potvrdili svoju kvalitetu velikim povjerenjem tvrtki koje imaju potrebu za storage sustavima najvišeg ranga pouzdanosti, upravljivosti i funkcionalnosti.

 

 

Prema arhitekturi

 • Direct attach storage (DAS) - storage direktno spojen na server bez mreže između
 • Network attached storage (NAS) - storage server s vlastitom IP adresom - dostupan preko LAN ili WAN
 • Storage area network (SAN) je mreža dijeljenih storage sustava, poput diskovnih mreža ili vrpci. Dostupnost većem broju servera preko LAN ili WAN

Prema protokolu

 • Internet Protocol Suite (TCP/IP) je set protokola na internetu i sličnim mrežama. Koristi se za NAS.
 • Fiber Channel Protocol (FCP) prenosi SCSI naredbe preko FC mreža.
 • Internet SCSI (iSCSI) protokol - slanje SCSI naredbi prema SCSI storage-u. Standardni ethernet preko LAN i WAN mreže. Pprotokol koji tvrtke sve više usvajaju.

Prema file sistemu

 • File-level storage - podaci organizirani u datotečni sustav. NAS platforme koriste file-level storage.
 • Block-level storage podaci u nizu blokova fiksnih veličina. SAN sustavi koriste block-level storage
 • Object-based storage podaci u fleksibilnim kontejnerima/objektima. Objekt sadrži podatke i metadata
  (set atributa koji ga opisuju).

 

Saznaj više

 

Infrastruktura

Infrastruktura

 

Potreba za sigurnom, pouzdanom i skalabilnom i IT infrastrukturom vrlo  je važna za uspješno poslovanje svake tvrtke. Danas su svi poslovni procesi neodovjivo vezani  uz  IT koji daje podršku u prilagodbi globalnim standardima industrije i zakonskih zahtjeva.

 

Upravo zato je  potrebno pravilno planirati, realizirati i upravljati IT infrastrukturom, vodeći pri tome računa o skalabilnosti kako bi IT infrastruktura podržala budući opseg poslovanja tvrtke.


Naši inženjeri i tehničari imaju iskustva i znanja koja su stekli dugogodišnjim  radom u IT sektoru i kroz neprestanu internu i vanjsku edukaciju u IT industriji kako bi našim korisnicima pružili cjelovitu podršku pri održavanju IT infrastrukture.


Neke od usluga održavanja IT infrastrukture su: konsolidacija IT sustava, IT sigurnost, održavanje servera i mrežne infrastrukture, implementacija backup&recovery rješenja i ostale elemente koji su porebni našim klijentima.


Naša filozofija je da IT infrastruktura mora služiti korisnicima i omogućiti im da rade ono što najbolje znaju. Zato mi, radeći ono što najbolje znamo, pomažemo korisnicima u postizanju tog cilja.

 

 

Saznaj više

 

Poslovna rješenja

Poslovna rješenja

 

Poslovno okruženje se ubrzano mijenja i sve je veći izazov ostati ispred svoje konkurencije. Ono što jedna kompanija poboljša danas, njezini konkurenti će kopirati sutra. Stoga se poslovni analitičari slažu da će se ključna konkurentska prednost i povećanje profita neće stvarati kroz povećanje produktivnosti već kroz bolje korištenje ljudskog i intelektualnog kapitala. Vrijednost te ljudske i intelektualne imovine je sadržana u interakciji između ljudi i znanja.
Utrošili ste godine rada i velike svote novaca na organiziranje strukturiranih podataka koji se nalaze u bazama ili transakcijskim sustavima, a od čega zavisi Vaš svakodnevni rad? Međutim, većina podataka kojima raspolažete je u nestrukturiranom obliku, a ti podaci su „gorivo“ za kreativne djelatnike kao što su prodaja, marketing, istraživanje i razvoj, upravljanje kadrovima, strateške financije, za sve čiji posao je pronaći rješenja za kompleksne probleme.
Taj nestrukturirani sadržaj uključuje sve što se nalazi izvan uređenih spremišta podataka, kao što je elektronička pošta, izvješća, ugovori, računi, razni elektronički ili papirni obrasci, sadržaj Internet stranica, slike, video zapisi, tablice, prezentacije itd.


Nestrukturirani sadržaj je vrijednost
koja treba biti upravljana.


Mi nudimo rješenja, bazirana na vodećim svjetskim tehnologijama, kako Organizacije mogu iskoristiti razasutu i trenutno neaktivnu intelektualnu imovinu i pretvoriti nestrukturirani sadržaju u svoju konkurentsku prednost.

 

 

Saznaj više

 

itSoft Servisi

itSoft Servisi

 

itSoft kroz ponudu svojih servisa prepoznaje potrebe domaćeg tržišta koje se reflektiraju kroz zadovoljstvo korisnika naših usluga i kroz direktne benefite za njihovo poslovanje.

Naša IT rješenja su potpuno kompatibilna s vašim IT sustavom bez obzira na kompleksnost, a mogu se skalirati ovisno o potrebama širenja ili mijenjanja vašeg poslovanja.

Sve usluge u ponudi ustrojene su u skladu s standardima IT industrije i prema dobrim praksama struke, tako da bez obzira koristite li sve usluge ili samo jedno koristite sve prednosti standardiziranih procesa, vidljivosti i kontrole funkcionalnosti i usluge i njenog mjerljivog učinka na vaše poslovanje.

Modeli korištenja itSoft usluga i rješenja su vrlo prilagodljivi potrebama poslovanja korisnika tako da u korištenju određenih usluga možemo biti dio vašeg IT tima ili možemo u potpunosti preuzeti upravljanje vašim IT sustavom.

Izbor je na vama, a uz naše savjetovanje sigurno ćete doći do najboljeg rješenja za vaše potrebe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saznaj više